• Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

    ΓΙΑ 20 ΠΑΚΕΤΑΚΙΑ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30΄    
    ΨΗΣΙΜΟ: 20΄    

    ΚΟΣΤΟΣ: €1,80 η μερίδα

    Υλικά
    1 πακέτο φύλλο κρούστας
    800 γρ. φέτα
    1-2 κ.σ. καυτερό μπούκοβο
    ½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο

    Εκτέλεση
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα ή στις αντιστάσεις). Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο της κουζίνας και τα κόβουμε κάθετα στη μέση σε δύο μακριές, φαρδιές λωρίδες. Κόβουμε τη φέτα σε κομμάτια πάχους 1 εκ. και μήκους 2-3 εκ. λιγότερο από το φάρδος της στενής πλευράς των κομμένων φύλλων. Στη βάση της στενής πλευράς κάθε φύλλου τοποθετούμε ένα κομμάτι φέτα, πασπαλίζουμε με λίγο μπούκοβο, διπλώνουμε τα πλαϊνά προς τα μέσα και τυλίγουμε. Με ένα πινέλο αλείφουμε με λάδι τον πάτο ενός ταψιού, τοποθετούμε μέσα τα πακετάκια και ραντίζουμε την επιφάνειά τους με το υπόλοιπο λάδι. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Σερβίρουμε αμέσως.

    TIP: Αν δεν σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις, αντικαταστήστε το μπούκοβο με γλυκιά πάπρικα ή δώστε άρωμα με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.
    Πηγή: alati-piperi.gr
    Κατηγωρίες:

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Κάντε like στην σελίδα μας για να ενημερώνεστε 24 ώρες! Αν έχετε κάνει αγνοήστε το! Ευχαριστούμε!