• Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

    Υλικά
    1 πακέτο ταλιατέλες...

    700γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε λωρίδες πάχους 1 εκ.
    100ml ελαιόλαδο
    1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
    2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
    200ml κρασί λευκό, ξηρό
    1 κουτ. γλυκού κάρι
    3 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
    200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο, χωρίς τα κοτσάνια
    αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    Διαδικασία
    Βήμα 1
    Βράζετε τα ζυμαρικά αλ ντέντε, σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Κρατάτε κατά μέρος 300ml από το νερό τους, τα στραγγίζετε και τα διατηρείτε ζεστά.
    Βήμα 2
    Σε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις λωρίδες κοτόπουλου για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
    Βήμα 3
    Τις σπρώχνετε με την κουτάλα στην άκρη του σκεύους, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και το σοτάρετε για άλλο ½ λεπτό, όχι παραπάνω, για να μην σκουρύνει και πικρίσει).
    Βήμα 4
    Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και το κάρι. Ανακατεύετε για 1 λεπτό, μέχρι το κάρι να σκορπίσει το άρωμά του και προσθέτετε το νερό που αφήσατε κατά μέρος από το βράσιμο των ζυμαρικών. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά.
    Βήμα 5
    Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνετε τη μουστάρδα και το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το μίγμα στο σκεύος με τη σάλτσα του κοτόπουλου και ανακατεύετε απαλά.
    Βήμα 6
    Ρίχνετε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στη σάλτσα και μαγειρεύετε για ακόμη 1 λεπτό, μέχρι να βραχούν καλά με τη σάλτσα. Προσθέτετε και τον άνηθο, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.
    olivemagazine.gr 
    Κατηγωρίες:

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Κάντε like στην σελίδα μας για να ενημερώνεστε 24 ώρες! Αν έχετε κάνει αγνοήστε το! Ευχαριστούμε!