• Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

    Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!
    Μοναδικός συνδυασμός, που ξετρελαίνει…
    ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα):
    • 1 βιτάμ
    • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
    • 6 αυγά
    • 4 μανταρίνια
    • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
    • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    Για τη σοκολάτα:
    • 400 γρ. κουβερτούρα
    • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
    Αλείφουμε με βιτάμ 3 μικρά ταψάκια και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις. Αλέθουμε στο μπλέντερ τα μανταρίνια μαζί με τη φλούδα. Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ και τα μανταρίνια. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 – 2 λεπτά και βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ.
    Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα. Μοιράζουμε τη ζύμη στα ταψάκια και ψήνουμε για 25 λεπτά. Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε. Βράζουμε την κρέμα και την ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και να δέσει εκτός ψυγείου. Αλείφουμε τα παντεσπάνια με την κρέμα και τα βάζουμε το ένα πάνω από το άλλο σαν τούρτα. Αν θέλουμε στολίζουμε με σαντιγί.
    Κατηγωρίες:

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Κάντε like στην σελίδα μας για να ενημερώνεστε 24 ώρες! Αν έχετε κάνει αγνοήστε το! Ευχαριστούμε!