• Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

    Υλικά συνταγής
    1 φλ. χλιαρό γάλα 2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου 80 γρ. βούτυρο 4-1/2 φλ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 1/2 κ.γ αλάτι 1/2 φλ. ζάχαρη 2-1/2 κ.γ Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ Για τη γέμιση 1 φλ. Μαύρη Ζάχαρη Fytro 2 κ.σ. κανέλα 2 κ.σ. μαλακό βούτυρο Για την επικάλυψη 100 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου 60 γρ. μαλακό βούτυρο 1-1/2 φλ. Ζάχαρη 'Αχνη ΑΝΘΟΣ 1/2 κ.γ υγρή βανίλια 2 πρέζες αλάτι

    Εκτέλεση
    Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε για 10'. Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Αναλογα με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος , από 45' έως 1ωρα και 30'.Την βγάζουμε στον πάγκο. Με τον πλάστη την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο παραλληλόγραμμο 40χ50 εκ.
    Σε μπολ βάζουμε τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα. Αλείφουμε το φύλλο με μαλακό βούτυρο και πασπαλίζουμε την κανελοζάχαρη σε όλη την επιφάνεια αφήνοντας ένα εκ. κενό περιμετρικά. Τυλίγουμε σε ρολό. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε 12 φέτες. Βουτυρώνουμε συγκολλητικό ταψί ή μεγάλο πυρίμαχο σκεύος 22χ33 εκ. Αραδιάζουμε τις φέτες με μικρή απόσταση μεταξύ τους. Η κομμένη πλευρά να ακουμπάει στο ταψί. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό σημείο για περίπου 30'. Προθερμαινουμε το φούρνο στους 200ºC. Ψήνουμε για περίπου 20´μέχρι να ροδίσουν .Χτυπάμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο την άχνη, τη βανίλια και το αλάτι. Βάζουμε την κρέμα τυριού πάνω στα ζεστά cinnamon rolls για να λιώσει ομοιόμορφα σαν γλάσο. Ζεστά είναι ακαταμάχητα.
    Κατηγωρίες:

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Κάντε like στην σελίδα μας για να ενημερώνεστε 24 ώρες! Αν έχετε κάνει αγνοήστε το! Ευχαριστούμε!