• Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

    Αν είσαι «μακαρονάς» και αγαπάς το διαφορετικό, τόλμησε το! Ανακάτεψε πένες με λαχταριστή σάλτσα πέστο και ντοματίνια και απόλαυσε ένα πιάτο… όλο γεύση και άρωμα.

    Υλικά

    1 πακέτο πέννες
    10 ντοματίνια, ψημένα στο γκριλ για 6-7 λεπτά
    Για το πέστο

    4 ματσάκια βασιλικός
    2-3 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
    200 ml ελαιόλαδο
    80 γραμμ. κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι
    100 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
    Αλάτι & πιπέρι
    1 φιλέτο αντσούγιας

    Διαδικασία

    Για το πέστο:  Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά. Δουλεύουμε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, τα κουκουνάρια, το σκόρδο, την αντσούγια και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια αρκετά ομοιογενή πάστα. Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.

    Για τα μακαρόνια: Βράζουμε τις πένες σε άφθονο νερό με αλάτι, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, και σουρώνουμε.

    Στο γκριλ του φούρνου βάζουμε τη σχάρα στη 3 σκάλα και αραδιάζουμε τα ντοματίνια σε ένα ταψί, ραντίζουμε με λίγο λαδάκι, αλάτι, ρίγανη και ψήνουμε για 6- 7 λεπτά. Ρίχνουμε τα καυτά σπαγγέτι μέσα στη σάλτσα πέστο και τα σπαράγγια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
    Κατηγωρίες:

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Κάντε like στην σελίδα μας για να ενημερώνεστε 24 ώρες! Αν έχετε κάνει αγνοήστε το! Ευχαριστούμε!